Voeding voor pups

De groei is de belangrijkste periode in het leven van een hond. Tijdens deze periode worden zowel het karakter als het lichaam van de toekomstige volwassen hond gevormd. Voor een harmonieuze ontwikkeling heeft een pup een voeding nodig die rekening houdt met zijn daadwerkelijke behoeften.

puppy

De groei van pups van kleine, middelgrote, grote en zeer grote rassen is zeer verschillend. Zo is een Dashond (Teckel) in 8 tot 10 maanden volwassen, terwijl dit bij een Sint Bernard tot 24 maanden duurt.

De kwaliteit en de hoeveelheid voeding beïnvloeden of de pup een gezonde volwassen hond wordt met een goede bouw, een stevig gebit en een mooie glanzende vacht. Specifieke kenmerken voor een pupvoeding zijn:

  • een voeding met een aangepast energiegehalte
  • voldoende eiwitten van hoge kwaliteit
  • een zeer goede verteerbaarheid.

Verder heeft de pup behoefte aan specifieke ingrediënten die zijn natuurlijke weerstand helpen op te bouwen. Een ongebalanceerde voeding kan vooral voor grote en zeer grote rassen tijdens de groei vele ernstige gevolgen hebben. Geef uw pup daarom een gezonde start met Royal Canin gezondheidsvoeding voor pups.

Iedere pup verdient Gezondheid Verzekerd

Iedere pup verdient een gezonde start met Royal Canin gezondheidsvoeding voor pups. Bekijk daarom ook het volgende filmpje eens.